استعلام و خرید بیمه بدنه

بیمه بدنه چیست؟ چرا باید بیمه بدنه خودرو داشته باشیم؟
بیمه بدنه آنلاین خودروها، برای تضمین خسارتهای احتمالی حوادث امری لازم و ضروری است. یکی از انواع بیمههایی که برای رانندگان و وسایل نقلیه بسیار مفید واقع میشود، بیمه بدنه اتومبیل است. بیمه گزار با پرداخت مبلغ مشخص حق بیمه به شرکت بیمهگر و خرید بیمه بدنه ، وسیلهنقلیه خود را در برابر خطرات و حوادث احتمالی خودرو بیمه میکند. شرکت بیمهگر، طبق این بیمه ماشین، درصورت بروزحادثه، خسارت وارده را براساس شرایط بیمهنامه پرداخت نماید. با توجه به گران بودن خودرو و قطعات یدکی از یک طرف و اجتناب ناپذیر بودن حوادث رانندگی، اهمیت بیمهنامه بدنه خودرو به شدت پررنگ میشود. به همین دلیل کارشناسان همه بیمه ها باما، خرید بیمه بدنه را به همه دارندگان خودرو مخصوصا دارندگان خودروهای نامتعارف توصیه میکنند.
پوششهای اصلی بیمه بدنه به شرح ذیل است:
- سرقت کلی
- خساراتی که حین نجات و انتقال خودرو به آن وارد میشود
- رخ دادن حادثه برای اتومبیل
- خساراتی که با رخ دادن حوادث آتشسوزی، انفجار، صاعقه (آصا) به وسیلهنقلیه بیمهشده و یا وسایل یدکی همراه آن ها وارد میشود.
- خسارتهای وارده به لاستیک و چرخهای اتومبیل بیمه شده. بیمهگر تعهد به پرداخت خسارت باتری خودرو و لاستیکها تا مبلغی معادل ۵۰ درصد مبلغ نوی آنها می دهد.
پوششهای اضافی( جانبی) بیمه بدنه به شرح ذیل است:
خطرات زیرتحت پوشش اصلی بیمه بدنه ماشین نیستند، ولی بیمه گزاران با پرداخت مبلغ اضافی حق بیمه از پوشش اضافی این بیمه نامه بهره مند می شوند.
- جبران خسارت وسیلهنقلیه در برابر حوادث طبیعی مانند سیل، زلزله و فوران آتشفشان
- پرداخت هزینه ایابوذهاب
- هزینه توقف خودرو در زمان بروز حادثه
- خسارتهای وارد شده به خودرو خارج از مرزهای کشور
- دزدی در جا لوازم خودرو از قبیل رادیو پخش ، رینگ ، لاستیک ، آینه ها و سایر لوازم خودرو
- شکستن شیشه به علتی غیر از خطرات اصلی
- غرامت عدم استفاده از خودرو درهنگام تعمیرات
- حوادث ناشی از پاشیدن مواد شیمیایی نظیر اسید و رنگ
مواردی که تحت پوشش بیمه بدنه خودرو نیستند:
بیمه گزاران محترم باید هنگام خرید بیمه دقت نمایند که خسارتهای زیر تحت پوشش بیمهبدنه نیستند؛ مگر اینکه در بیمهنامه یا الحاقیهها، بین بیمهگزار و بیمهگر توافق دیگری صورت گرفته شده باشد:
- خسارت ناشی از رانندگی اتومبیل و مشارکت آن در رقابت های اتومبیل رانی یا آزمایش سرعت.
- خسارت خودروی بیمه شده به دلیل حمل مواد اسیدی، انفجاری یا قابل احتراق؛ مگر آن که موضوع بیمه تمهیدات لازم برای حمل چنین موادی را در بندهای بیمه بدنه اتومبیل برای خود لحاظ کرده باشد.
- خسارتهای ناشی از پاشیدن رنگ،اسید و سایر مواد شیمیایی به موضوع بیمه؛ مگر این که شرکت بیمه حوادث یاد شده را در پوشش بیمهنامه متعهد شده باشد.
- خسارات مربوط به کشیدن میخ یا اشیای نظیر آن روی بدنه خودروی بیمهشده
- سایر خسارات مستثنی شده از پوشش بیمهنامه بدنه
- خسارات ناشی از سرقت لوازم و قطعات موضوع بیمه پس از وقوع حادثه
- نزول قیمت خودرو حتی اگر در اثر حوادث تحت پوشش بیمه بدنه باشد.
- غرامتی که از عدم استفاده از خودرو به دلیل حوادث تحت پوشش بیمهنامه حاصل شود. مثلا اگر در اثر حوادث آتشسوزی، خودروی بیمه شده تا مدت ها قابل استفاده نباشد، شرکت بیمهگر تعهدی در قبال خسارت وارد شده به وسیله نقلیه ندارد. بیمهگزار می تواند در صورت خرید پوشش هزینه توقف خودرو ، آن ریسک را تحت پوشش تعهدات شرکت بیمهگر قرار دهد.
- خسارت ناشی از شکسته شدن شیشه خودرو به دلیل سرمای زیاد معمولا تحت پوشش بیمه بدنه نیست.
تخفیف بیمه بدنه خودرو چگونه محاسبه می شود؟
- کسانی که بیمه بدنه خودرو را میخواهند تمدید کنند اگر سابقه عدم خسارت بیمه بدنه داشته باشند میتوانند از آن هنگام خرید بیمه بدنه استفاده کنند و از تخفیفهایی بهرهمند شوند
- تخفیف ۲۰ تا ۳۰ درصدی متعلق به خودروهای صفر کیلومتر
- تخفیف ۱۰ درصدی مخصوص خرید نقدی در تمام شرکتهای بیمه
- تخفیف عدمخسارت بیمه بدنه
در هنگام فروش خودرو، بیمه بدنه را چگونه فسخ کنیم؟
در هنگام فروش خودرو، میتوان بیمه بدنه را فسخ و باقی حق بیمه بدنه را تا تاریخ سررسید از بیمهگر دریافت کرد. همچنین درصورتیکه بیمهگذار بخواهد میتواند بیمه بدنه خودروی خود را به مالک جدید بسپارد و تعهدات شرکت بیمه در قبال مالک جدید ادامه پیدا کند. نکته مهمی که در این میان مطرح است آن است که در صورت انتقال مالکیت خودرو، بیمهگر هیچ گونه مسئولیتی در قبال خسارتهای واردشده در مقابل مالک جدید ندارد، بنابراین درصورتیکه هنگام خرید خودرو، فروشنده اصرار بر آن کند که میتوان خسارت واردشده به خودرو را از طریق بیمه بدنه دریافت کرد، خریدار نباید این موضوع را قبول کند؛ چراکه بیمه بدنه متعلق به شخص است نه خودرو
خسارت بیمه بدنه را چگونه دریافت کنیم؟
خسارت واردشده به خودرویی که دارای بیمه بدنه است، اصطلاحاً میتواند خسارت کلی یا جزئی باشد. خسارت کلی، هنگامی به وقوع میپیوندد که خودرو دچار خسارتی جبران ناپذیر شود. به طور دقیق، هنگامی که خودرو به سرقت رود و تا 60 روز پیدا نشود یا زمانی که مجموع هزینههای تعمیر و تعویض قسمتهای زیاندیده خودرو به همراه هزینههای نجات از سه چهارم قیمت روز خودرو در هنگام حادثه بیشتر باشد. در صورت خسارت جزیی وارده به خودرو ، معیار تعیین خسارت، هزینه تعمیر است. هزینه تعمیر شامل موارد زیر است:
- دستمزد تعمیر خودرو
- قیمت روز لوازم پس از کسر استهلاک
- فرانشیز بیمه خودرو
- هزینه نجات و حمل تا حد مقرر
مدارک لازم جهت دریافت خسارت بیمه بدنه ماشین
برای دریافت خسارت بیمه بدنه مدارک زیر لازم است:
- بیمه نامه بدنه
- کد یکتا بیمه شخص ثالث
- گواهینامه راننده مقصر
- کارت ملی مالک خودرو
- شناسنامه مالک خودرو
- کروکی (در صورت نیاز)
خسارت هایی که با خرید بیمه بدنه پوشش داده نمیشوند
- خسارتهای ناشی از جنگ، شورش و اعتصاب
- خسارتهای عمدی وارد به خودرو از طرف بیمهگزار، ذی نفع یا راننده خودرو.
- خسارت بدنه خودرو ناشی از انفجارها و تشعشعات هسته ای
- خسارت های ناشی از فرار حین تعقیب و گریز نیروی انتظامی مگر آن که حین این تعقیب و گریز شخصی به صورت غیرقانونی و بدون اجازه مالک خودرو پشت فرمان آن نشسته باشد که در این حالت، شخص متصرف خودرو نامیده میشود.
- خسارتهای ناشی از استفاده از مشروبات الکلی ، مواد مخدر یا روانگردان توسط راننده خودرو
- خسارات ناشی از بکسل کردن وسیله نقلیه دیگر توسط خودروی بیمه شده مگر این که خودرو به همین منظور بیمه شده باشد.
- خسارات ناشی از حمل بار مازاد توسط خودروی بیمهشده
- راننده موضوع بیمه هنگام وقوع حادثه گواهینامه رانندگی نداشته باشد یا گواهینامه رانندگی وی باطل شده باشد و یا مطابق مقررات راهنمایی و رانندگی گواهینامه راننده برای رانندگی موضوع بیمه مناسب نباشد. اتمام اعتبار گواهینامه در حکم بطلان بیمهنامه بدنه خودرو نیست.
چرا همه بیمه ها باما را برای خرید بیمه بدنه انتخاب کنیم؟
کارگزاری آنلاین همه بیمه ها باما، سامانه استعلام، مقایسه و خرید آنلاین بیمه از جمله بیمه بدنه خودرو است. شما به راحتی میتوانید با ورود به این سایت، انواع بیمهنامههای شرکتهای بیمهای مجاز بیمه مرکزی را استعلام و مقایسه نمایید. ضمنا، امکان تماس تلفنی با شماره 88998460-021 و دریافت راهنماییهای رایگان و کاملا بیطرفانه و اطلاعات تخصصی بیمه از کارشناسان متخصص همه بیمه ها باما برای انتخاب بهترین بیمه فراهم شده است. شما پس از دریافت اطلاعات بیمهای، بررسی و خرید ارزانترین بیمه بدنه مناسب شرایط خود در کمترین زمان ممکن، بیمهنامه خود را به صورت رایگان درب منزل دریافت مینمایید.
آیا میتوان بیمه بدنه را در صورت فروش خودرو فسخ کرد؟
بله. امکان فسخ این بیمه از طرف بیمهگذار وجود دارد. در چنین شرایطی، حق بیمهنامه بدنه طبق جدول تعرفه کوتاه مدت محاسبه میشود. در صورت وجود حق بیمه برگشتی، این مبلغ به حساب بیمه گذار عودت خواهد شد.
آیا در صورت فروش خودرو میتوان بیمه بدنه را به خودروی دیگر منتقل کرد ؟
بله. بیمهگذار میتواند در صورت فروش خودرو، خودروی دیگر ( متعلق به خود، همسر، فرزندان یا والدین) به شرکت بیمه معرفی کند. با این معرفی، بیمهبدنه به خودرو جدید منتقل شود. در چنین شرایطی، اگر ارزش خودرو جدید از ارزش خودروی قبلی بیشتر باشد، بیمهگذار باید تفاوت حق بیمه را به شرکت بیمه پرداخت کند. همچنین در صورت کمتر بودن ارزش خودرو جدید شرکت بیمه تفاوت حق بیمه دو خودرو را به بیمهگذار پرداخت خواهد کرد.
هدف از بازديد اوليه در بيمه بدنه چيست ؟
بازدید اولیه برای صدور بیمهنامه بدنه خودرو با هدف تعیین اصالت و سلامت، قیمت گذاری خودرو صورت میگیرد.
آیا بدون داشتن کروکی می توان از بیمه بدنه خسارت گرفت؟
برای دریافت خسارت بیمه اتومبیل، نیاز به کروکی پلیس است. چنانچه خسارت جزئی ( کمتر از ۳ میلیون تومان) باشد؛ بدون نیاز به کروکی هم خسارت پرداخت می شود.
آیا برای استفاده از بیمه بدنه گزارش پلیس نیاز است؟
در طول مدت اعتبار بیمهنامه، میتوان یکبار بدون نیاز به کروکی خسارت را از بیمهنامه بدنه دریافت کرد. بعد از آن، برای گرفتن خسارت حتما کروکی و گزارش پلیس نیاز است.